Adres wijzigen

Je kunt eenvoudig een adreswijziging en wijzigingen in een aantal contactgegevens via het webformulier doorgeven.

De volgende gegevens van je onderneming kun je digitaal wijzigen: 

  • website (url)
  • telefoonnummer of faxnummer
  • e-mailadres
  • berichtenboxnaam
Adres- en contactgegevens wijzigen

Wanneer geef ik een adreswijziging door?

Je moet de adreswijziging binnen een week doorgeven. Ook als er meer dan een week voorbij is, moet je de adreswijzing nog melden. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van je bedrijf. Je adreswijziging geldt pas zodra deze is doorgevoerd in het Handelsregister. Eerder kun je je er niet op beroepen.

Moet ik een wijziging van mijn privéadres ook doorgeven?

  • Als je privéadres verandert, geef je dat door aan de gemeente. KVK krijgt van de gemeente alleen de adreswijzigingen door van privéadressen in Nederland. Is het adres van je bedrijf hetzelfde als je privéadres? Dan wijzigen wij het bezoekadres van je onderneming ambtshalve. Je ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.
  • Er zijn ook situaties dat we het bezoekadres niet zelf wijzigen, omdat we niet zeker weten of je bedrijf 'meeverhuist'. Is het bezoekadres gewijzigd en neemt KVK geen contact met je op? Geef de adreswijziging dan alsnog aan ons door. Voor eenmanszaken kan dat via Mijn eenmanszaak en voor andere rechtsvormen geef je dit online aan ons door via Wijzigen. Geef de wijziging van het bezoekadres pas aan ons door, nadat je de wijziging van je privéadres aan de gemeente hebt doorgegeven. Dit voorkomt dat wij om aanvullend bewijs vragen.
  • Wijziging van een privéadres in het buitenland geef je door via een wijzigingsformulier. Sta je ingeschreven in de RNI (Registratie Niet-Ingezetenen)? Geef de wijziging van je privéadres dan ook door aan één van de 19 RNI-loketten.

Veelgestelde vragen

Het doorgeven van een wijziging is gratis. Is er sprake van een inschrijving van een nieuwe onderneming, voortzetting, overname, splitsing of fusie waarbij een nieuwe inschrijving in het Handelsregister ontstaat met een nieuw KVK-nummer? Dan betaal je een eenmalige inschrijfvergoeding.

Nieuw uittreksel

Je kunt na de wijziging een nieuw uittreksel aanvragen.