Afspraak maken en langskomen

Waar wij regelmatig over gebeld worden

 • Moet ik een afspraak maken om langs te komen bij de KvK?

  Op vrijwel alle locaties is het vaak druk. Plan daarom tijdig uw afspraak voor het inschrijven van uw onderneming. Houdt u er rekening mee dat een afspraak niet altijd binnen een week kan worden gemaakt.
  Als u langs wilt komen bij de KvK, dan kan dit uitsluitend op afspraak.
  U maakt een afspraak voor het inschrijven van een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv, het overnemen van een bestaand bedrijf of het wijzigen van uw rechtsvorm.

  Nieuwe functionarissen (zoals een bestuurder, vennoot, maat, gevolmachtigde) moeten persoonlijk langskomen om zich in te schrijven. Vul dan a.u.b. eerst een formulier in.

  De meeste wijzigingen kunt u eenvoudig doorgeven via een formulier. U kunt daarvoor geen afspraak maken.

 • Hoe kan ik een afspraak maken bij de KvK?

  Op vrijwel alle locaties is het vaak druk. Plan daarom tijdig uw afspraak voor het inschrijven van uw onderneming. Houdt u er rekening mee dat een afspraak niet altijd binnen een week kan worden gemaakt. Een afspraak maakt u digitaal via onze website. U moet een afspraak maken bij de KvK als u: een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv wilt inschrijven of een bestaande onderneming wilt overnemen, als u uw rechtsvorm wilt wijzigen en als u zich als nieuwe functionaris wilt inschrijven (zoals bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde). U moet altijd eerst een formulier invullen. Op het formulier staat vermeld of u moet langskomen of niet.

  U plant een afspraak online op een kantoor naar keuze. U ontvangt per e-mail een bevestiging. Bewaar deze bevestiging goed: u heeft deze nodig om u aan te melden bij de aanmeldzuil in het kantoor. Niet elk kantoor heeft namelijk een receptie.

 • Hoe kan ik mijn afspraak bij de KvK wijzigen?

  In de bevestigingsmail van uw afspraak staat een link waarmee u uw afspraak eenvoudig kunt verzetten naar een andere datum en/of tijdstip.

  Bent u uw bevestigingsmail kwijt? Neem dan contact op met ons servicecenter, tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30 - 17.00 uur).

 • Hoe kan ik mijn afspraak annuleren?

  In de bevestigingsmail van uw afspraak staat een link waarmee u uw afspraak eenvoudig kunt annuleren. Wilt u binnenkort een nieuwe afspraak maken bij de KvK? Plan dan via onze website online een nieuwe afspraak in.


  Bent u uw bevestigingsmail kwijt? Neem dan contact op met ons servicecenter, tel. 088 585 1 585 (ma-vr 8.30 - 17.00 uur).

 • Kan ik het formulier opsturen of moet ik langskomen?

  Op het formulier staat of u het formulier per post moet opsturen of dat u langs moet komen. Op vrijwel alle locaties is het vaak druk. Plan daarom tijdig uw afspraak voor het inschrijven van uw onderneming. Houdt u er rekening mee dat een afspraak niet altijd binnen een week kan worden gemaakt.

  Langskomen kan alleen op afspraak. U plant de afspraak online op een kantoor naar keuze.

 • Kan ik een afspraak maken voor een adviesgesprek?

  U kunt geen afspraak maken voor een advies- of voorlichtingsgesprek. Een telefonisch adviesgesprek of advies via de e-mail is wel mogelijk.

 • Mag ik een afspraak maken bij een kantoor naar keuze of moet ik naar een kantoor in mijn woonplaats of regio?

  De afspraak kan op elk kantoor plaatsvinden. U plant de afspraak online op een kantoor naar keuze.

 • Moet ik langskomen bij de KvK om een inschrijving, uitschrijving of om een wijziging door te geven?

  In een aantal gevallen moet u bij de KvK langskomen. Maak daarvoor altijd eerst een afspraak. Langskomen is nodig als u een nieuwe eenmanszaak, maatschap, vof of cv wilt inschrijven of een bestaande onderneming gaat overnemen. Ook voor de wijziging van uw rechtsvorm en als u zich als nieuwe functionaris wilt inschrijven (zoals bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde) moet u langskomen. Vul vooraf altijd eerst een (digitaal) formulier in. Op het formulier staat of u moet langskomen of niet. Vind het juiste formulier op onze website.

 • Hoe kan ik een functionaris zoals een bestuurder, vennoot, maat of gevolmachtigde inschrijven?

  U gebruikt hiervoor een inschrijfformulier dat te vinden is op onze website. U kiest een type functionaris en vult het formulier zo volledig mogelijk in. Op het betreffende formulier staat vermeld of er persoonlijke legitimatieplicht is waarvoor een afspraak moet worden gemaakt op één van onze kantoren.

 • Hoe schrijf ik een nevenvestiging in?

  Voor het inschrijven van een extra vestiging (nevenvestiging) bij uw onderneming gebruikt u een inschrijfformulier dat te vinden is op onze website. Na het invullen van het formulier, print u het formulier en stuurt dit samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de ondertekenaar op naar het postadres van de KvK. Ook ontvangen wij graag een kopie van het door twee partijen ondertekende huur-, koop- of pachtcontract van het nieuwe vestigingsadres.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op

Wij zijn te bereiken op werkdagen tussen 8:30 en 17:00

 • Algemene vragen

  Voor vragen over ondernemen, uw inschrijving of voor het aanvragen of bestellen van officiële documenten.

  088 585 1 585
  Lokaal tarief

  Keuzemenu

  1  Voor startersinformatie en vragen over ondernemerschap en innovatie
  2  Voor het wijzigen, inschrijven of uitschrijven van gegevens van uw bedrijf, vereniging of stichting
  3  Voor het bestellen van uittreksels, statuten, verklaringen, jaarrekeningen en/of andere producten
  4  Voor oorsprongsdocumenten en legalisaties voor het buitenland 
  5  Voor vragen over inloggen, deponeren en facturen
  6  Voor overige vragen

  Houd a.u.b. uw KvK-nummer bij de hand. Hiermee kunnen we u sneller van dienst zijn.

 • Vragen over financiering

  Op zoek naar financiering voor uw bedrijf? Wilt u persoonlijk inzicht in mogelijkheden voor uw eigen situatie? Onze adviseurs van de financieringsdesk helpen u graag.

  0800 10 14
  Lokaal tarief
  • Onafhankelijk en persoonlijk advies
  • Ruim 40 gespecialiseerde en ervaren adviseurs
  • Uw verbinding met passende investeerders en adviseurs


  Wij denken met u mee over de mogelijkheden die u heeft om financiering te vinden voor uw doelen.

 • Bedrijfsgegevens opvragen

  U wilt snel gegevens van een bedrijf opvragen? Bel ons en u ontvangt telefonisch de informatie uit het Handelsregister.

  0900 123 45 67
  (€ 0,70 per minuut)
  • Snel een telefoonnummer of adres van een bedrijf opvragen
  • Checken of een bedrijf staat ingeschreven
  • Controleren wie bestuurder is


  Wanneer u belt krijgt u de gegevens telefonisch te horen. Gegevens worden niet digitaal of schriftelijk geleverd. Hiervoor kunt u terecht op onze bestelpagina.

Kantoren

U kunt langskomen om uw bedrijf in te schrijven, of om specifieke wijziging aan ons door te geven. Maak a.u.b. eerst een afspraak voordat u langskomt. Wilt u ons post toesturen? Bekijk dan ons overzicht postadressen.